Susținem educația STEAM în liceele din Sibiu
Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"
Susținem educația STEAM în liceele din Sibiu
Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"
Echipa de Robotică a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Gear Maniacs își propune să mentoreze echipe de robotică din alte școli, să apropie adolescenți cu aceleași pasiuni și să ofere colectivelor vizitate exemple de bună practică în acest domeniu. Elevii beneficiari ai proiectului vor descoperi noile tehnologii, ceea ce va determina deschiderea și interesul lor spre acest domeniu, acumulând mai ușor și mai temeinic competențe STEAM, atât de necesare în era digitalizării. Ne dorim să desfășurăm activități pentru a le sprijini în constituirea de cluburi de robotică și să ajutăm echipele de robotică deja formate să participe la competițiile FIRST Tech Challenge organizate de Nație prin Educație în anul școlar 2024-2025.
Echipa „Gear Maniacs” a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, a luat ființă în anul 2017 din dorința elevilor pasionați de robotică de a participa la competițiile naționale și internaționale organizate de FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). Începând cu anul 2019 au participat la cele mai puternice concursuri de profil, iar munca le-a fost recompensată cu numeroase premii la etapele regionale și naționale. Anul acesta au obținut premiul 2, Think Award la regionala de la Cluj-Napoca și s-au calificat la etapa națională. Membrii "Gear Maniacs" au învățat să funcționeze în echipă, dezvoltându-și spiritul antreprenorial, au înțeles cât de important este să aducă valoare comunității sibiene din care fac parte, făcând cunoscute valorile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Echipa ”Gear Maniacs jr.” s-a format în anul 2020 la sugestia și cu sprijinul elevilor clubului de robotică din liceu, ei finanțându-le primul kit de robotică. Este al treilea an în care își doresc să participe la proiectul "Maratonul Internațional" Sibiu pentru a ajuta comunitatea pasionaților de robotică să se dezvolte.
- să înțeleagă mai bine lumea și viitorul tehnologiei;
- să lucreze în echipă, cooperând unul cu celălalt;
- să aibă încredere, atât în propria persoană, cât și în cei din jurul lor;
- să fie responsabili și să ducă la bun sfârșit un proiect sau o sarcină primită;
- să aplice termenii teoretici învățați în proiecte practice;
- să își dezvolte creativitatea și gândirea critică;
- să facă parte dintr-o comunitate a pasionaților de tehnologie în general și de robotică în particular.
• Motivarea elevilor de a participa la proiecte de robotică;
• Menținerea unei activități constante a clubului de robotică:
o la liceu ”Gear Maniacs”: ore petrecute de elevi în club – 5 ore /ședință*20 săptămâni/ an – 1000 ore școlarizare
o la gimnaziu ”Gear Maniacs jr”: ore petrecute de elevi în club – 3 ore /ședință*20 săptămâni/ an – 600 ore școlarizare
• Implementarea efectivă a proiectului, activități în școlile propuse:
o la liceu ”Gear Maniacs”: ore petrecute cu elevii în școlile vizate – 2 ore /ședință*3 școli – 6 ore de școlarizare
o la gimnaziu ”Gear Maniacs jr”: ore petrecute cu elevii în școlile vizate – 2 ore /ședință*4 școli – 8 ore de școlarizare
• Realizarea proiectului în termen de 6 luni de la primirea kit-urilor
- Grupul țintă: Grupul nostru țintă sunt elevii din cât mai multe școli sibiene, cel puțin 5. Vrem să le arătăm că robotica va avea un impact mare asupra viitorului, nu este doar tehnologia din filmele SF, ci un domeniu care se dezvoltă în momentul actual, în apropierea lor. Pentru elevii de liceu și nu numai, apropierea de domeniul roboticii poate reprezenta un punct de plecare pentru alegerea carierei și îi poate determina să mediteze cu seriozitate la aceste aspecte. Pentru elevii de gimnaziu poate constitui un un punct de plecare pentru dezvoltarea unor pasiuni viitoare și creșterea unei comunități de elevi interesați de acest domeniu.
- Vârsta 15-18: 30
- Total beneficiari direcți: 30
- Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți sunt elevii, profesorii și părinții elevilor care sunt pasionați de robotică și care au nevoie de sprininul echipei noastre de robotică pentru a se dezvolta și pentru a putea beneficia de tot ceea ce este necesar pentru a se putea califica la competițiile First Tech Challenge.