Sterilizări gratuite câini și pisici din județul Sibiu
Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life
Sterilizări gratuite câini și pisici din județul Sibiu
Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life
Sterilizarea animalelor de companie cu și fără stăpân este singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse acestea. Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efectuarea acesteia de către persoanele fără venituri sau cu venituri mici este aproape imposibilă, atât datorită costurilor cât și a logisticii pe care o implică.
Obiectivul nostru este sterilizarea gratuită, în cabinete veterinare din Sibiu, a unui număr de minim 250 de animale (câini și pisici de rasă comună) prevenind astfel mii de cazuri de abandon, accidente și suferință.
Anul acesta ne propunem realizarea sterilizărilor în cabinete veterinare din Sibiu, în baza programărilor prealabile, pe o perioada mai îndelungată de timp.
Activitatea curentă a Animal Life include preluarea, tratarea, sterilizarea și oferirea spre adopție a animalelor de companie, în stare de necesitate. Dispunem de un adăpost de câini si un adăpost de pisici. De-a lungul celor 18 ani de activitate am înțeles însă că este nevoie de campanii masive de sterilizare a animalelor de companie dacă ne dorim ca fenomenele de abandon și cruzime să se oprească. Începând din 2008, am sterilizat constant animale, fie în campanii de castrări fie în cabinete medicale, reușind în ultimii 6 ani (2018-2023), și cu ajutorul Maratonului Internațional Sibiu, să sterilizăm peste 8300 de animale. Ne-am extins activitatea din orașul Sibiu spre satele învecinate, am folosit și clinica mobilă pentru satele fără infrastructura necesară efectuării operațiilor și am trezit interesul autorităților pentru această metodă umană de gestionare a câinilor fără stăpân. Mai mult decât atât observam o cerere tot mai mare din partea deținătorilor de animale pentru sterilizarea acestora.
Eforturile noastre se adresează în ultimii ani și zonelor rurale unde accesul la asistență veterinară este aproape inexistent – medicii de circumscripție nu realizează de obicei operații și sunt specializați în animale de fermă - unde este nevoie atât de aceasta cât și de educație ecologică (și nu numai).
Sterilizarea nu este doar o metodă de-a preveni apariția puilor nedoriți este o intervenție care poate salva viața animalului!
-
Grupul țintă:
Grupul țintă al proiectului sunt persoanele cu venituri și pensii mici, sau fără venituri, în mare parte din zona rurală dar și din oraș, care nu își pot permite intervenția veterinară de sterilizare și nu dispun de mijloacele logistice pentru aceasta.
Beneficiarii direcți – 250 persoane fără venituri sau cu venituri și pensii mici, 250 animale sterilizate. - Vârsta 26-64: 250
- Total beneficiari direcți: 250