Target
61 500
RON
0 RON

Rotund / Round - about

Asociația Repese

Susține Alergător Înscrie Alergător

Rotund / Round - about

Asociația Repese

Proiectul "Roundabout, circle around a circle", este un proiect de artă participativă, concretizat în implicarea Școlilor din zona unui sens Giratoriu, (ex Şcoala 25, Şcoala 13, Scoala Mihai Viteazul Şelimbăr), în a crea comunități creative cu specificul cartierelor în cauză prin reamenajarea estetică a sensurilor giratorii aferente cartierelor din apropierea școlilor, pentru a reflecta specificul cartierului, prin metoda si principiile ARTEI PARTICIPATIVE ca mai apoi rezultatul actului artistic să fie subiectul a două expoziţii, Iunie-Octombrie, în evenimente precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu şi Noaptea Albă a Galeriilor.

Asociația Repese
Asociația Repese

CER DESCHIS este o galerie de artă de tip artist-run space, care din 2018 funcționează în spații alternative precum și în mediul online. Scopul nostru este de a promova arta contemporană și artiștii contemporani a căror lucrări aduc un aer proaspăt pe scena de artă. De asemenea dorim să facilităm relaționarea publicului larg la contextul artei contemporane prin evenimente culturale menite să creeze o platformă de educație vizuală non-formală.
Am organizat pentru comunitatea Hosman, Proiectul Genesis, 2019-2023 consecutiv în fiecare an, cu susținerea a mai multor parteneri şi a Primăriei Nocrich, apoi a fost prezentat la Noaptea Albă a galeriilor 2020, 2022 și 2023 expoziţie organizată de Repese, deasemenea a fost prezentat și în evenimente ca Buget zero Sibiu Publicat pe Paginile de Facebook şi mai recent Instagram a Galeriei Cer Deschis, cât şi pe pagina Noaptea Albă a galeriilor, Capital Cultural,
Nopți de proiecție/ Screening Nights 2023 și pe Instagramul Cer Deschis.
Proiectul Genesis are ca si finalitate transformarea digului ce străjuieşte Hârtibaciul la intrarea în sat intr-un monument de artã socială, ce aparține comunitãții cu inscripte creative locale sau ADN-ul locului.

Implicarea comunității într-un proiect de artă participativă răspunde nevoii de:
Relaționare prin artă -artistul care generează un eveniment îi pune în relație pe participanți
Dezvoltarea spiritului de echipă
Consolidarea identitații personale prin activitati si relationare.
Dezvoltarea spiritului anteprenorial, pro-om, pro-cultura
Nevoia de orientare prin dezvoltarea funcțiilor motrice și atenției ”hands on” prin lucru în natură.
Deasemeni răspunde nevoii de dezvoltare a empatiei personale și colective
ne ajută să conștientizăm nevoile reale vis a vis de locuința personală sau în raport cu locul public ce îl impărțim / moștenim - cartier, împrejurimi
și beneficiul ce îl oferă lucrul cu un scop definit, dar altruist, stabilit de comun acord.
Răspundem la nevoia de artă socială, creerea de dialog în comunitate prin artă.
creearea de monumente locale, folosid istorii specifice comunității contemporane-sociale.
Orașul Sibiu este unul dintre cele mai vizitate orașe din România dar și unul care incă se luptă cu a păstra aceeași înaltă apreciere din partea localnicilor astfel că un mare numar de oameni de valoare de toate vârstele se relochează.
Implicarea comunității într-un proiect de artă participativă unde artistul care generează un eveniment îi pune în relație pe participanți
creearea de monumente locale, folosid istorii specifice comunității contemporane-sociale.
Consolidarea identitații p.
Dezvoltarea spiritului de echipă
Dezvoltarea spiritului anteprenorial, pro-om, pro-cultura
Lucru în natură
Dezvoltarea empatiei personale și colective vis a vis de cartier, împrejurimi și beneficiul ce îl o
Reconstruirea sensurilor giratorii împreună cu elevii școlilor pe care le-am invitat să participe în proiect, școli a căror locație se află în proximitatea sensului giratoriu.

Ca obiective secundare avem:
- Deschiderea tematicii de discuție, CERCUL, cine se consideră integrat în cardul unui cartier
- Educarea experiențială pentru a ințelege pe cont propriu ce este ARTA și care este SENSul ei
- Introducere în înțelegerea conceptului de ARTĂ Participatvă
- Creșterea conștientizarii în Sibiu în mod interdisciplinar despre beneficiile, importanța și nevoia de a colabora
Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

  • Grupul țintă: Viitorul este creat prin acțiuni integrative, autentice, creative; prin participare activă cât și printr-o asumare a locului comun o valorificare a resurselor locale prin redescoperire continuă a potențialului uman local,
    Comunitatea locală: Școala 25, Școala 13, Școala Mihai Viteazul - Șelimbăr, Galeria Cer Deschis, Comunitatea Sibiană care folosește sensurile giratorii, Invitați si participanți la evenimentele Noaptea Albă a Galerilor și FITS.
  • Vârsta 11-14: 200
  • Vârsta 15-18: 75
  • Vârsta 26-64: 150
  • Total beneficiari direcți: 425
  • Beneficiarii indirecți: Deoarece rezultatele din procesele artei participative produc expresii vizuale prezentate public beneficari indirecți îi putem vizualiza de pe aceste platforme doar după desfășurarea evenimentului: De exemplu: Vizitatori spațiului Galeriei Cer Deschis direcționați prin evenimentele, FITS, Noaptea Albă a Galeriilor și participanții la trafic atât pedestru cât și autovehicule și sens giratoriu.
    Evenimentele de sfârșit și început de an cum ar fi festivitatea de premiere, sau de inceput de an
    unde sunt prezentate în program: produse ale etapelor de dezvoltare, eseu, scurt clip programat atât la festivitățile de premiere ale scolilior și alte intervenții artistice specifice.