Target
10 000
RON
0 RON

Învingem autismul - Drumul spre victorie

Asociația Sfântul Casian

Susține Alergător Înscrie Alergător

Învingem autismul - Drumul spre victorie

Asociația Sfântul Casian

Asociația Sfântul Casian îți propune prin acest proiect schimbarea/îmbunătățirea bazei materiale. Scopul este achiziționarea de materiale noi folosite în terapie pentru beneficiarii asociației. Deoarece unele materiale se distrug ușor, acestea trebuie schimbate des. Cu ajutorul acestor materiale poate continua terapia de recuperare. Progresul copiilor depinde foarte mult și de baza materială pusă la dispoziție.

Asociația Sfântul Casian
Asociația Sfântul Casian

Suntem o asociație din orașul Mediaș, jud. Sibiu compusă din părinți a copiilor cu autism, având ca scop recuperarea copiilor noștri. Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, părinți și specialiști trebuie să luptăm împreună pentru recuperarea copiilor noștri.
Asociația a fost înființată în anul 2018. În anul 2020, am reușit să deschidem Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, unde în momentul de față, 25 copii beneficiază de terapii multidisciplinare gratuite. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu cerințe educaționale speciale. Datorită implicării în terapie, a terapeutelor și a părințiilor, evoluțiile copiilor sunt favorabile.
Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu sunt suficiente locuri pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm mai mult.
Copii din asociație au vârste cuprinse între 3 și 11 ani.

Materialele principale sunt reprezentate de pictograme cu acțiuni, obiecte, meserii etc; rechizite, plastilină, figurine, jocuri, fișe de lucru, mic mobilier tematic, seturi de motricitate, materiale de relaxare. Beneficiarii au vârste cuprinse între 3 și 11 ani, motiv pentru care baza materială trebuie să fie amplă, diversă, de noutate și în mai multe exemplare, dacă este posibil.
Progresul copilului depinde direct de vârsta de intrare în terapie și numărul de ore lucrate. Este esențial ca beneficiarul să fie atras în fiecare zi de materialele utilizate, având în vedere că terapia este un proces care se întinde pe ani, iar entuziasmul copilului reprezintă o recompensă și un motiv ca el să se întoarcă în fiecare zi.
Schimbarea/îmbunătățirea bazei materiale reprezintă un beneficiu major pentru beneficiarii din asociația noastră. Progresele beneficiarilor au impact pozitiv asupra familiei, a scolii și a comunității în care trăim.
Cu ajutorul materialelor pe care le vom achiziționa în acestui proiect, beneficiarii vor învăța mult mai ușor cum să se descurce în comunitate. De ex: Cu ajutorul pictogramelor copii vor învăța să își aștepte rândul.
Cu ajutorul anumitor materiale (fotoli tip scaun, castel gonflabil..., etc.) copii vor reuși să se relaxeze pentru a putea face față mai ușor provocărilor din aceea zi din comunitate.
Ne propunem să achiziționăm: kituri logopedice, jocuri educative, jocuri logopedice, consumabile, materiale de relaxare... etc.
Ne propunem să lucrăm cu 25 de beneficiari.
Ne propunem să organizăm un număr de 32 de ședințe pe zi cu ajutorul materialelor achiziționate.
Ne propunem să îmbunătățim starea psihică a 25 de beneficiari zilnic.
  1. Înscriere maraton 15 January 2024 - 15 February 2024

    Discuție cu membrii asociației, proiectare, calcule, planificare și înscriere maraton.

  2. Promovarea proiectului 17 February 2024 - 25 May 2024

    Promovarea proiectului pentru înscrierea alergătorilor și susținătorilor pe rețelele de socializare.

  3. Achiziționarea materialelor 01 July 2024 - 15 September 2024

    Achiziționarea materialelor de terapie se va face imediat după primirea resurselor financiare.

  4. Activitățiile cu copii 15 September 2024 - 15 September 2026

    Activitățile cu beneficiarii vor începe imediat după achiziționarea materialelor necesare pentru implementarea terapiei de recuperare.

Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

  • Grupul țintă: Grupul țintă:
    Beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul acestui proiect:
    - Cei 25 copii înscriși la momentul actual în Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, Sfântul Casian.
  • Vârsta 6-10: 25
  • Total beneficiari direcți: 25
  • Beneficiarii indirecți: 50-părinți și terapeuți.