Educație ecologică în satul Nou
Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”
Educație ecologică în satul Nou
Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”
Educația trebuie desfășurată nu numai în cadrul orelor, ci noi toți trebuie să contribuim la educarea, cultivarea conștiinței binelui și răului, să ajutăm persoanele din comunitate să distingă fapta bună de cea rea și astfel să devină conștienți că au de respectat niște norme morale și îndatoriri față de societate.
Misiunea acestui proiect este formarea gândirii ecologice, care să includă o atitudine clară și critică cu privire la problemele de mediu și comportamente corespunzătoare acestei atitudini și cultivarea acesteia atât prin activități teoretice legate de ecologizare cu elevii și părinți din comunitate cât și prin acțiuni de ecologizare, care vor avea loc în satul Nou, cu instrumente și măsuri de protecție necesare.
Grupul de inițiativă este recent format și își propune implementarea a cât mai multe proiecte care să vină în sprijinul comunității. Grupul de inițiativă este format din cadre didactice care predau în Școala Gimnazială Roșia- structura Nou și locuiesc în satul Nou, părinți ai elevilor din școală și membri din comunitate, care prioritizează educația ecologică și protejarea mediului înconjurător, anul trecut coordonând activități de ecologizare în sat cu ajutorul conducerii Școlii Gimnaziale Roșia, Primăriei Roșia și Asociației Elijah, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Roșia- structura Nou, astfel încât se poate considera că aplicantul atinge criteriile necesare pentru atingerea scopului propus prin proiectul „Educație ecologică în satul Nou”.
Prin proiectul „Educație ecologică în satul Nou” elevii și părinții din satul Nou vor fi informați cu privire la consecințele poluării și beneficiile ecologizării și protejării mediului.
O2- Coordonarea a două ecologizări în satul Nou, prin strângerea de deșeuri din zonele poluate, cu minim 30 de participanți din comunitate, în vara anului 2024;
O3- Achiziționarea a 23 de coșuri de gunoi stradale și amplasarea acestora în localitate, înainte de iarna anului 2024;
O4- Vopsirea și lăcuirea celor 23 de coșuri de gunoi, cu ajutorul tuturor elevilor din școală, a părinților și membrilor din comunitate implicați în proiect, înainte de iarna anului 2024;
-
Grupul țintă:
Beneficiarii direcți sunt elevii și părinții care vor participa la activități de educație ecologică, care vor fi peste 30 și care locuiesc în satul Nou.
Beneficiarii indirecți sunt toți locuitorii din sat, care se vor bucura de străzi mai curate și vor vedea schimbarea benefică produsă în comunitate, prin intermediul proiectului „Educație ecologică în satul Nou”, reprezentând un model de bună practică, un exemplu care să-i inspire și să-i determine se respecte mai mult natura și mediul înconjurător. - Vârsta 6-10: 2
- Vârsta 11-14: 5
- Vârsta 15-18: 10
- Vârsta 19-25: 2
- Vârsta 26-64: 6
- Total beneficiari direcți: 25