Target
10 300
RON
65 RON

Călătoria spre dezvoltare, cultură și inovație a copiilor din mediul rural

Asociația Șura Mare Culturală

Susține Alergător Înscrie Alergător

Călătoria spre dezvoltare, cultură și inovație a copiilor din mediul rural

Asociația Șura Mare Culturală

Proiectul are scopul de a reduce decalajul semnificativ în oportunitățile pe care le au copiii din mediul urban și cei din mediul rural privind dezvoltarea personală, socializarea și recreerea. Acest proiect contribuie la formarea generației viitoare; copii, tineri, din mediul rural, o generație de oameni educați, empatici, responsabili, cu viziune inovativă și corect ancorați în realitate.
Asociația Șura Mare Culturală, își propune să amenajeze un spațiu special destinat pentru ateliere practice, educative și de dezvoltare, precum pictură de icoane pe sticlă, confecționare de mărțișoare, etc., dar si pentru dezvoltarea culturii generale prin echipamentele puse în incinta acestui spațiu, pe care grupul țintă poate să le utilizeze.

Asociația Șura Mare Culturală
Asociația Șura Mare Culturală

Asociația Șura Mare Culturală, este o organizație non-profit care promovează valorile tradiționale ale spațiului Șura Mare – Hamba. Asociația organizează împreună cu Primăria Șura Mare și alte entități, evenimente care reunesc comunitatea Șura Mare – Hamba la: Festivalul Copiilor, Festivalul Fiii Satului, Festivalul Recoltei, Adunarea Sașilor, Tradiție de Rusalii - Sărbătoarea armindenilor, campanii de colectare a deșeurilor din natură, evenimente de caritate, ateliere de creație, seri de film și multe alte activități. Membrii asociației sunt un grup de tineri devotați, susținuți de autoritățile locale, de un număr mare de voluntari și de întreaga comunitate.

Deoarece în mediul rural, adesea atât copiii cât și tinerii sunt departe de punctele principale de dezvoltare și informare, prin acest spațiu, reușim să facilităm accesul la documentare. De-asemenea copiii au nevoie de un mediu în care pot socializa în scop educativ, iar în momentul actual, în comuna noastră nu există un astfel de beneficiu.
Comunitatea Șura Mare – Hamba are aproximativ 800 de copii și tineri care studiază în școli și licee din Șura Mare, Hamba și Sibiu. Asociația organizează pentru acești copii multe ateliere practice, educative și de dezvoltare, pregătesc împreună cu copiii momente artistice pentru festivalurile din comună, îi implică în competiții sportive și activități recreative. Asociația lărgește sfera activităților destinate copiilor și tinerilor prin atragerea lor la socializare fizică, dezvoltare personală, explorarea naturii, sport, informare și dezvoltare culturală prin conservarea tradițiilor locale, de asemenea, se impune crearea unei conexiuni între seniori și tineri, pentru transmiterea valorilor tradiționale.
Prin acest proiect, asociația își asumă responsabilitatea creării unui climat eficient atât pentru formarea copiilor și tinerilor din comună, în spiritul respectării valorilor tradiționale moștenite, cât și pentru familiarizarea lor cu noile tehnologii educaționale. Proiectul reduce decalajul semnificativ în oportunitățile pe care le au copiii din mediul urban și cei din mediul rural privind dezvoltarea personală, socializarea și recreerea.
Crearea condițiilor de informare, studiu, lectură;
Organizarea de ateliere de creație pentru formarea abilităților practice și artistice;
Organizarea de activități pentru interacțiunea cu natura: orientare, faună, floră, hrană, dezvoltarea noțiunilor de astrografie prin activități practice.
Transmiterea valorilor tradiționale locale: port popular, obiceiuri și tradiții, grai, folclor, rețete culinare, meșteșuguri, aspecte legate de istoria și dezvoltarea comunei;
Organizarea de activități de socializare și recreere;
Organizarea de activități care să-i ajute să-și descopere pasiunile.
Running Icon

1 alergători înscriși

Alergător Cursă
aprilie noua Militaru Fundraiser
Susține
Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

  • Grupul țintă: Grupul țintă este format din copii și adolescenți din Șura Mare și Hamba care au acces la diverse forme de dezvoltare personală, informare, digitalizare, explorare, socializare și recreere, într-un spațiu prietenos special amenajat.
    Implicarea grupului țintă este importantă deoarece ne dorim să creștem nivelul de dezvoltare prin activitățile pe care le vom dezvolta.
  • Vârsta 6-10: 30
  • Vârsta 11-14: 50
  • Vârsta 15-18: 30
  • Vârsta 19-25: 20
  • Total beneficiari direcți: 130
  • Beneficiarii indirecți: În acest proiect plănuim să implicăm cât mai multi oameni din comunitatea Șura-Mare - Hamba, părinți, familii ale copiiilor care au participat până acum la activitățile noastre, persoane cu care am colaborat.