Maratonul sterilizării pisicilor comunitare din Sibiu
Asociația Pan - Protecția animalelor și a naturii
Maratonul sterilizării pisicilor comunitare din Sibiu
Asociația Pan - Protecția animalelor și a naturii
Proiectul nostru vizează controlul și reducerea populației comunitare de pisici din cartierele de blocuri din Sibiu. Prin urmare, pașii de bază ai proiectului urmăresc monitorizarea, capturarea, sterilizarea, deparazitarea și repunerea în teritoriu a pisicilor identificate în zonele suprapopulate din oraș. În același timp, ne propunem să construim și să menținem o relație de colaborare cu membrii asociațiilor de proprietari/ persoanele care hrănesc pisicile comunitare, astfel încât să putem localiza și supraveghea zonele cu populație necontrolată de pisici.
Asociația PAN este o organizație non-guvernamentală din Sibiu, înființată în anul 2013, preocupată de bunăstarea animalelor. ONG-ul se axează pe îngrijirea acestora într-un centru, dar și pe încurajarea adopțiilor animalelor găsite pe stradă.
Până în prezent, Asociația PAN a reușit să salveze atât câini, cât și pisici, să desfășoare cu succes campanii de sterilizare și să găsească familii iubitoare pentru animalele care au ajuns sub tutela ei. O parte din animăluțele salvate de Asociația PAN au ajuns și în străinătate.
Asociația își desfășoară activitatea pornind de la scopuri bine stabilite printre care enumerăm: promovarea ideii de protecție, salvare și îngrijire a animalelor domestice abandonate, conștientizarea responsabilității persoanelor deținătoare sau răspunzătoare de animale referitor la respectarea cerințelor caracteristice speciei, prevenirea abuzului și maltratării, dar și plasarea lor în adopție responsabilă.
Proiectele din anii anteriori ne-au ajutat să modernizăm adăpostul și să creăm condiții propice pentru pisicile preluate, însă raportul anului 2023 ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către cauza majoră, respectiv înmulțirea necontrolată a pisicilor.
Proiectul nostru își propune să reducă semnificativ numărul de pisici comunitare, astfel încât asociația noastră să poată avea un flux continuu de preluări și să își îndrepte resursele financiare și umane către cazurile grave și foarte grave.
Sterilizarea pisicilor comunitare este o practică importantă pentru controlul populației de pisici fără stăpân și prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora, fapt pentru care dorim să acționăm asupra zonelor din Sibiu cu risc ridicat.
O altă schimbare pe care ne dorim ca proiectul nostru să o aducă în vedere este educarea comunității sibiene referitoare la importanța pe care o are sterilizarea animalelor de companie, dar și responsabilizarea acestora cu privire la abandonul animalelor și repercursiunile aferente.
Scopul nostru este de a captura pisicile comunitare, de a le steriliza și deparazita, ulterior eliberându-le înapoi în teritoriu. Toate acțiunile de sterilizare vor fi realizate cu ajutorul echipei noastre de voluntari și medici implicați în proiect pe întreaga perioadă.
-
Capturarea pisicilor 01 July 2024 - 31 December 2024
În cadrul acestei activități ne vom axa pe capturarea pisicilor din zona aleasă pentru a putea realiza campania de sterilizare.
-
Sterilizarea și deparazitarea 01 July 2024 - 31 December 2024
Această activitate presupune transportarea pisicilor capturate către cabinetul medical pentru a fi sterilizate. Odată procedura încheiată, pisicile vor fi deparazitate extern pentru a îndepărta și, ulterior, pentru a ține la distanță paraziți precum puricii sau căpușele.
-
Eliberarea pisicilor comunitare 01 July 2024 - 31 December 2024
În cadrul acestei activități va avea loc eliberarea pisicilor în comunitatea din care au fost preluate, având certitudinea că fluxul de înmulțiri necontrolate va fi vizibil scăzut în timp.
-
Repetarea acestor pași 01 July 2024 - 31 December 2024
Toate aceste activități menționate vor fi reluate până la epuizarea fondurilor.
-
Target group:
Beneficiarii direcți ai proiectului nostru sunt pisicile fără stăpân din Sibiu. Contribuția pe care o vom aduce va fi una incontestabil necesară, ținând cont de numărul mare de pisici aflate pe stradă și de solicitările pe care le avem zilnic referitoare la preluarea acestora, accidente de masină sau cazuri medicale grave. Prin sterilizarea lor reușim să limităm reproducerea continuă a pisicilor comunitare, lucru care va putea fi observat în timp.
Printre beneficiarii indirecți se numără locuitorii Sibiului prin prisma educării în masă a acestora cu privire la importanța sterilizării. - Total direct beneficiary: 0