HAI sā (te) crești mare!
Asociația Hai din pantofi în bocanci
HAI sā (te) crești mare!
Asociația Hai din pantofi în bocanci
Ajutăm copiii din clasele a șaptea și a opta pentru a continua drumul lor educațional, prin teste vocaționale pentru încurajarea continuării școlii, oferind mentorat și consiliere psihologică. Scopul principal este prevenirea abandonului școlar, lucru pe care sperăm să-l atingem și prin educație pentru sănătate.
Cei mai mulți copii care renunță la școală provin din familii vulnerabile, care au condiții precare de locuit, provin din familii cu mulți membrii, nu au acces la exemple pozitive, la alimente sănătoase sau îmbrăcăminte adecvată fiecărui anotimp, ori rechizite pentru buna desfășurare a orelor din școală. Mulți dintre aceștia au parte de violență în familie, marginalizare la școală și altfel educația nu mai reprezintă o prioritate.
Asociația Hai din pantofi în bocanci are o experință de 2 ani de activitate în comuna Roșia și este aproape de copiii zonei având un parteneriat semnat cu școala din comună. Membrii asociației au o bogată experiență în domeniul cultural și educațional fiind preocupați de dezvoltarea unei educații de calitate pentru toți copiii din mediul rural.
Cosmin Ignat este absolvent al facultății și masterului desfășurat la Facultatea de Istorie și Patrimoniu, doctor în Istorie, asistent universitar 5 ani. Experință în activitățile de voluntariat în special în proiectele care implică copii.
Bianca Mārculescu preocupatā de dezvoltarea personală, evoluție în cariera și interes în a face voluntariat în domeniile educative și sănătate.
3 participante la Academia de Leadership Urban 2023, dornice de schimbare se implicà împreună în acest proiect
Margot - președinte asociație, experiență de voluntariat cu copiii și activități cu aceștia de peste 5 ani, absolventă a facultății de Psihologie și master în Publicitate
Aurica - experiență socio-umană, specialist pe marketing, experiență voluntariat
Bogdana - experiență tehnică în domeniul IT, experiență minimală de balet și cursuri de sport.
Situatia din ultimii 3 ani, referitoare la rata de abandon școlar este alarmanta: dintr-un total de 18 elevi de clasa a opta au terminat ciclul gimnazial un număr de 15, iar doar 9 au făcut pasul spre următoare forma de învățământ (liceu sau școală profesionala). Dar mai îngrijorător este faptul ca o parte din elevi abandonează școala încă de pe clasa a șaptea.
Vom lucra cu 30 de elevi din satul Cașolț, care vor lua parte gratuit la întâlniri în care ne propunem să-i informăm și să le observăm abilitățile.
Cei 30 de elevi vor beneficia la finalul proiectului de o fișă de observație în care își vor putea regăsi abilitățile, punctele forte de care dispun și vor primi îndrumare spre domeniul de învățare/activitate în care excelează sau li s-ar potrivi.
Ne propunem să sprijinim beneficiarii și cu materiale necesare la școală (rechizite, laptop, etc) în perioada proiectului.
-
Target group:
Clasele a șaptea și a opta din școala din Casolt - 30 elevi. Multi copii din mediul rural nu mai continuā școala dupā aceastā perioadā.
Familiile din care fac parte copii, prietenii si apropiații acestora. Membrii majori ai familiei nu reușesc sa fie niște exemple pozitive pentru cei mici. - Aged 15-18: 30
- Total direct beneficiary: 30
-
Indirect Beneficiaries:
Familiile din care fac parte copii, prietenii si apropiații acestora. Membrii majori ai familiei nu reușesc sa fie niște exemple pozitive pentru cei mici. 60 părinți
Profesorii acestora. Sa fie și ei mentori și exemple pozitive în viață copiilor. 10 profesori
Noi, grupul de inițiativa împreună cu mentorii și voluntari. 30 persoane
Total 100 beneficiari indirecti.